Удобни матраци за пълноценна почивка от Brava.bg

Всекидневието на хората става все по-натоварено и стресиращо. Ето защо е толкова важно почивката и нощния сън да бъдат пълноценни. Когато човек спи нощем без да се събужда, тогава сънят носи почивка и сутрин няма да се чувстваме изморени. Само качественият матрак, може да гарантира това удобство.

Избор на матрак

Дали един матрак ще ви бъде удобен, зависи от вас самия. Най-важното му качество е да бъде с еластична повърхност. Така тежестта се разпределя равномерно, не се нарушава кръвообращението и не се налага цяла нощ да се въртите в леглото. Материалите, от които се правят такива еластични матраци са латекс и мемори пяна (memory foam).

Това са едни от най-модерните материали, с които се изработват матраци. Латексът представлява изкуствен каучук, мемори пяна - естествен каучук. Това са много еластични и трайни материали. Съществуват и комбинации на естествен и изкуствен каучук. В зависимост от пропорциите се получава различна твърдост на матрака.

Материята мемори пяна има две предимства пред латекса. Когато спиш върху матраци, изработени от мемори пяна, те сякаш те обгръщат, което е изключително усещане за удобство. Другото предимство е, че когато двама души спят в леглото, не се усеща движенията на другия. Матраците от мемори пяна са с около 15 години гаранция, а тези от латекс - 12 години.

Когато решите да купувате нов матрак, освен материалът, от който е изработен трябва да имате предвид и материалът на дамаската. Предпочитайте матраци с дамаска, която не е от изкуствена материя, най-добрия вариант е тя да е памучна. Разбира се, ако вече сте купили матрак с изкуствена дамаска, винаги можете да си купите протектор за матрак.

Brava - магазин за матраци

И така когато купувате спалня, преди всичко помислете за качеството на матрака. Задължително тествайте матрака дали е удобен и комфортен. Попитайте консултант, който да ви посочи няколко с различна твърдост. Не тествайте всички матраци в магазина, защото това само ще ви обърка.

Помнете в леглото прекарвате голяма част от живота си. Избирайте винаги качествени матраци от Brava.bg за пълноценен сън! Разгледайте още днес техният каталог с матраци онлайн или посетете най-близкият магазин:

кв. Студентски град, ул. „Професор Александър Фол“ 2, 1700 София;
кв. Хиподрума, ул. „Найден Геров“ 6, 1612 София;
кв. Люлин 6, ул. „Джавахарлал Неру“ 29, 1324 София;
бул. „Цар Симеон Велики“ 157, 6009 Стара Загора;
ул. „Иван Михайлов“ 58 Г, 2700 Благоевград;
ул. „Екзарх Йосиф I“ 32, 3702 Видин;
бул. „Демокрация“ 128, 8001 Бургас;
ж.к. Меден Рудник, бл. 381, 8011 Бургас;
Складова база, ул. Одрин 116, Бургас;
ул. „Александър Стамболийски“ 8, Айтос;
ул. Цар Симеон 68, 8217 Ахелой;
ул. „Свети Власий 2, 8256 Свети Влас

бутон за сайт

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *