Аларми

Когато отсъствате от вкъщи, а в домът Ви няма никой е от особено значение да се погрижите предварително за неговото предпазване от крадци и охрана. Това може да се постигне с подходяща аларма. Съществуват различни видове домашни аларми и защитни механизми.

Аларми

Най-общо алармите работят на следния принцип. При влизане имате около 10 секунди да деактивирате алармата със съответния код. Кодът се набира на клавиатура близо до входната врата.

Алармата се активира, ако объркате кода, не въведете никакъв или се забавите. Може дори да избирате между шумни и безшумни аларми. Разбира се, най-добре изберете шумната, за да попречите на спокойната работа на крадците. Доказано е, че по-голямата част от крадците се отказват, когато се активира алармата за дома.

Още един плюс на алармите за дома и офиса са, че към тях могат да бъдат монтирани датчици за пожар. Активират се от пушек и могат да спестят много проблеми и помагат да се спре пожара почти в самото му начало. Ако път се нуждаете от сигурни автоаларми най-важни са монтажа и нестандартната изработка.

За да затрудните максимално крадците обмислете избора на аларми, дали ще е от български или световни производители. Високо качествените алармени системи трябва да са на добри цени и ще осигурят защита за дома ви и спокойствие за вас. При купуване на алармени системи винаги питайте относно ремонта, монтажа и гаранциите.

Автоаларми - съвети при избор

В наши дни да имаш автомобил е повече от основна необходимост. Колата е и една от най-ценните придобивки за всяко домакинство, затова е от особена важност да ѝ бъде осигурена защита от кражба. Освен да имате собствен гараж или да използвате охраняем паркинг, задължително е да имате автоаларма.

Автоалармените системи са един от най-добрите начините да охранявате колата си.

Ако автомобилът има маркировка за наличие на аларма, то със сигурност крадецът би потърсил първо друга кола, която няма такава. Силният звук, който се издава от алармите привлича вниманието на минаващите хора, а никой крадец не иска да оставя след себе си потенциални свидетели.

Как да изберете при толкова голям избор? Ето какво не трябва вземате предвид при избора си... Добрите автоаларми не се определят от външния вид на дистанционното, звука и това дали се включва от далеч.

Добра идея е да избягвате най-разпространените модели, защото те ще са най-познати на крадците и е най-вероятно обезвреждането им да е по-лесно. Не се лъжете и по ниските цени, съотношението цена-защита е правопропорционално.

Важно е да обърнете внимание на следните 3 неща. Избирайте алармени системи с динамичен код. Обърнете внимание на това как става блокировката на двигателя. Не на последно място е монтажа. Качественият монтаж отнема 3-4 часа и в никакъв случай не се прави на улицата.

Освен всичко това е добре да знаете, че всяка добра фирма предлага своите автоаларми с гаранция и поддръжка. И макар в живота да няма 100% защита, една автоаларма значително ще затрудни злонамерените хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *