Слънчеви колектори

Все повече нараства интереса към соларни системи за отопление на вода и слънчеви колектори. Факт е, че слънчевата енергия е безплатна и възобновяема. Фирма Sunstar.bg предлага богата продуктова гама от слънчеви колектори и системи на добри цени за София и страната.

Слънчев колектор Sunstar.bg

Ако се питате коя соларна система за топла вода да изберете, на първо място определете изпълнението. А именно външни (водосъдържателя е извън сградата) или разделени (водосъдържателя е вътре в сградата) соларни системи търсите.

В зависимост от отговора ви, може да избирате различни модели слънчеви системи на различни цени, които варират между 800 и 2800 лева. Тези слънчеви колектори се препоръчват за къщи, апартаменти, вили и др.

Фирмата предлага на пазара и индустриални соларни панели на цени между 1200 и 1500 лв. Те са подходящи за басейни и отопление на вода за промишлени дейности. Предлага още и аксесоари и резервни части предназначени за нашите продукти на отлични цени, в случай че се налага ремонт.

Може би най-разпространеният вид слънчев колектор е именно “вакумно-тръбният”. Той е изграден благодарение на успоредно положени стъклени тръби, които се срещат в няколко разновидности.

Видове тръби

1. Стъкло и стъкло – съставени от 2 стъклени тръби смесващи в края. Вътрешната тръба има покритие от специфична повърхност, притежаваща възможността да абсорбира по идеален начин идващата слънчева енергия. Освен това гарантира добра защита срещу загуба на топлина.

2. Стъкло и метал – в състава влизат един брой стъклена тръба съдържаща извита или плоска пластина. Последната е закрепена към медна или водна тръба. Въпросните тръби са определено ефективни въпреки, че в някои случаи можем да говорим за инциденти свързани със загубата на вакуума. Като причина за нея е пломбата от стъкло и метал.

3. Стъкло – Стъкло и воден поток – при този тип тръби се включва и водния поток. Минусът тук е, че има реална опасност от разливане на водата при случай на авария с дадена тръба. При такъв сценарии се препоръчва изключване на слънчевия колектор.

Тръбите стъкло/стъкло са може би най-търсените и достъпни от ценова гледна точка. Те могат да бъдат употребявани по куп различни начини и да намерят широко приложение за вашите конкретни нужди.

Вакуумно-тръбните колектори Sunstar.bg набират висока скорост като особено често биват закупувани с цел осигуряване на топла вода, климатизация отопление и други. Те са един добър начин да пестим електроенергията и да пазим околната среда.

Все още не можем да говорим за бум на продажби в България, но смятаме, че това ще стане факт в близките няколко години още повече заради постоянното увеличение на разходите ни за електричество. Слънчевата енергия е максимално ефективна и вакуумно-тръбните колектори ще ви докажат това нагледно.

Повече информация и конкретни цени за слънчеви колектори потърсете на сайта на Sunstar.bg .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *