Топлоизолация

Независимо дали става въпрос за външна или вътрешна топлоизолация, в наши дни изолацията е необходима инвестиция за всеки дом. С нейна помощ жилището ви ще пази топлината през зимата и прохлада през лятото. Целта е една - да се намалят топлинните загуби и да използвате енергията рационално.

Топлоизолация

Поставена веднъж топлоизолацията има дълъг срок на годност и изплаща многократно своята цена. Как да изберете най-добрата цена и същевременно най-доброто качество? Преди всичко мислете в перспектива при своя избор, защото само качествената топлоизолация ще се изплати с намаляване на разходите за отопление на дома.

На българския пазар в момента има различни видове материали за топлоизолации на различни цени и съответно избора за неопитен човек е труден.

Системите за топлоизолация трябва да бъдат с гарантирани качества и дълготрайност и да отговарят на Националните стандарти, както и да имат Европейско техническо одобрение. Ето защо, за да бъде ефективна поставената топлоизолация, компромис с цената не трябва да има.

Предлагат се различни решения - цялостна топлоизолация на сгради, външна и вътрешна топлоизолация, ремонти и поправяне на части от топлоизолация. Ефективна топлоизолация ще превърнем жилището или офиса ви в красиво място.

За да бъде правилен изборът на топлоизолация, трябва да се съобрази с няколко условия и фактора. Трябва да си отговорите на следните въпроси:

  • Каква е основата?
  • Каква е паропропускливостта?
  • Какви са климатичните условия?
  • Какво ще е крайно покритие?

Само така ще подберете най-подходящите топлоизолиращи материали. Съответно ще направите ефективна топлоизолация за вашата сграда. Отговорът на първия въпрос ще ви помогне в избора на лепило и шпакловка.

Например лепило на циментова основа не е подходящо за дървена основа и т.н. Това е важно за изграждане на здрава топлоизолация, която да се експлоатира без проблеми дълги години.

Паропропускливостта е важна, за да се избегне поява на влага, мухъл, петна или плесен. Съобразете избора си на топлоизолация и с температурата, височината на дома ви, както и скоростта и силата на вятъра.

Това ще е гаранция отново за здравина и ефективност. Накрая, но не на последно място от значение е крайното покритие. То е важно и допринася не само за естетичния вид. Съобразете го с условията за експлоатация, защото то има и защитна функция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *