5 стъпки за лесно инсталиране на светодиодни ленти

LED лентите са многофункционално осветление. Те могат да се монтират на всякакви повърхности. Освен това те са много икономични. Високата им цена се изплаща изключително бързо, защото имат наистина продължителен живот. Те са идеалното решение за илюминация със скрит източник на светлина. Цветните предложения на LED ивиците могат да ви помогнат да придадете невероятни акценти във всяко помещение.

LED лента

Щом изберете този продукт, вие няма да имате ограничения за повърхността, която бихте поискали да осветите. Можете да ги закрепите практически навсякъде. Също така спокойно можете да отрежете толкова дължина от тях, колкото имате място. Повечето светодиодни ленти са със залепваща част на гърба си. Това прави монтажа им много по-лесен и чист.

Можете да последвате тези прости стъпки при инсталацията:

1. Най-важната крачка е да решите къде искате да поставите своите светодиодни ленти за най-добър ефект. LED ивиците са лесни за инсталиране, но няма да е никак приятно, ако промените мнението си след монтажа. В случай, че все още не сте решили къде искате, можете да пробвате как стоят на избраното място, без да ги закрепвате. Така ще решите най-лесно, без да се налага да преинсталирате LED лентата.

2. Във втората стъпка е важно да си спомните старата поговорка „Два пъти мери, един път режи”. Тя важи в пълна сила и за монтажа на LED лентите. Те са маркирани с точки на местата, на които е безопасно да се режат. Така вие ще можете да ги напаснете точно на локациите, които са ви необходими.

Можете да проверите размерите за последен път, преди да срежете LED лентата. Винаги разчленявайте по маркировката на светодиодната лента. Това ще я предпази от повреди, както и ще осигури вашата безопасност. Започнете да режете точно по дължината, която сте избрали. Много внимавайте да не прекъснете диодите, защото ще ги повредите.

4. Почистете добре повърхността, на която ще монтирате LED лентата. Това ще осигури доброто залепване на светодиодната лента. Повърхността трябва да е и добре подсушена. Отлепете предпазната обвивка, която покрива залепващата повърхност. След това залепете LED ивицата здраво на избраната позиция. В случай, че сте избрали лента, която няма залепващо покритие, си набавете монтажни скоби. Те са много лесни за поставяне, само следете инструкциите за безопасност и внимавайте да не навредите на светодиодите.

5. Тук следва да свържете лентите към източник на захранване. Често се налага да прикрепите трансформатор за енергията в тази система. Това се прави, защото тези продукти използват ниско напрежение. Работата при високо такова може да ги повреди. Освен това вие бихте могли да ги свържете с контролер. Той ще ви позволи да управлявате светлината.

В случай, че инсталирате LED лента в спалнята си, това е наистина много добро решение, защото бихте могли да избирате количеството светлина, от което имате нужда. Ако сте селектирали цветни модели, ще можете да ги свържете с източник на музика. Така гостите ви ще се радват и на светлинно шоу. Само включете системата към захранването.

Единствената опасност при инсталацията на LED ленти от Axeny, е, че вие ще си намирате все нови и нови места, на които ще искате да имате такава светлина. Може да ги използвате, за да осветите практически всички помещения в дома и офиса си, пътеките в градината си, та дори и вашия автомобил.

бутони към социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *