Окачени тавани

Окачените тавани са лесни за монтиране и освежаване на всеки дом или офис. Изграждането им става лесно и относително бързо. Преди всичко на пазара съществува огромен брой различни дизайни и материали за окачени тавани, което превръща избора им в лесна задача и удовлетворява индивидуалните потребности на клиентите.

Окачен таван

Окачените тавани освен част от модерния вид на всяка сграда, са част и от климатичните системи за отопление или охлаждане. Окачените тавани позволяват още и вграждане на осветителни тела, озвучителни системи, охранителна и пожароизвестителна инсталация.

Окачените тавани представят различни функционалности. С тях могат да бъдат прикрити повреди в стария таван. Те са по-евтини и оптимизират осветлението, което пък от своя страна пести електроенергия. Окачените тавани намаляват шума.

Накратко основните предимства на окачените тавани са влагоустойчиви, пожароустойчиви, топлоизолиращи, шумоизолиращи и екологичност. Монтирането на окачени тавани е лесна задача за домашния майстор. В зависимост от основния таван монтажа на окачения може да стане с дървена или метална конструкция. Не забравяйте и факта, че освен лесни за монтиране, те са безпроблемни и за демонтиране.

Може да избирате от богат каталог в зависимост от различни качества като здравина, форма, цвят, устойчивост, трайност и др. На пазара може да откриете различни видове окачени тавани:

  • Минералфазерни (растерни) тавани;
  • Растерни тавани от минерална вата;
  • Ламелни (PVC и метални) окачени тавани;
  • Метални окачени тавани;
  • Водоустойчиви алуминиеви (метални) окачени тавани;
  • Окачени тавани с гипсокартон.

Окачените тавани с гипсокартон имат чист състав (калций, сяра, кислород и вода). Те са с дълъг живот и гладка повърхност, което придава прекрасен естетически вид. Цената на окачените тавани се определя от много фактори като модела и фирмата производител, големината и формата на помещението, вида на конструкцията и осветлението.

С окачен таван вашият дом или офис ще има модерен дизайн, перфектно осветление, но същевременно ще бъдете предпазени от влага и пожар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *