Стъпки при поставяне на PVC настилка

При поставяне на PVC настилка е необходимо да можете да се справите най-вече правилно с оразмеряването. Ремонтът отнема малко време, особено ако домашния майстор е сръчен.

Първата стъпка е да измерите и пресметнете повърхността, която ще покривате. Според направените от вас измервания изрежете необходимата настилка.

pvc настилки

Внимавайте да правите рязането върху чиста повърхност, за да не замърсите настилката. Използвайте линеал и макетен нож, за да отрежете необходимото парче. Режете от обратната страна и се постарайте в рамките на 3-4 часа да залепите настилката.

Започнете да нанасяте тънък слой лепилото върху пода с помощта на назъбена маламашка. Започнете работа от стената към средата и изчакайте десетина минути. В случай, че изцапате лицевата част на настилката, почистете веднага с влажна кърпа. Когато сте пропуснали да почистите и лепилото е засъхнало може да го отстраните с разредител.

За да не се налага да местите трудно подвижните мебели, ви предлагаме вместо това да изрежете настилка, която е в повече.

В случай, че ще поставяте повече от 1 лист в стаята, е хубаво краищата им да се срещат и леко да се застъпват в средата й. По-късно премахнете застъпените части с линеал и макетен нож.

След като сте приключили със залепването на настилката задължително трябва да изтласкате останалия под нея въздух и да изравните неравностите. Работете от средата към краищата на помещението. Накрая монтирайте перваза с чук и пирони за бетон.

spodelime

Публикувано в Ремонти с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *