Поставяне на ламиниран паркет

Поставянето на ламиниран паркет не е лесна задача. Необходимо е да следвате определени стъпки и да отделите необходимото време. В крайна сметка може да се научите да го поставяте и с минимални усилия да освежите дома си.

Необходимите материали и инструменти за ремонта са ламиниран паркет, силиконова паста, клинчета, прободен трион, чук, ударно-пробивна бормашина, линия и молив.

ламиниран паркет

Съветваме ви като за начало да оставите ламинираният паркет за 48 часа в ремонтираната стая, за да се климатизира и да се избегне свиване или раздуване от влажността и температурата. Също така проверете дали на пода няма вдлъбнатини по-големи от 3 мм. Ако има трябва да ги запълните и изравните със само разливаща се замазка.

Задължително е да поставите подложка от полиетиленово фолио и някакъв еластичен материал. Това ще компенсира неравностите, ще предпази настилката от влага от пода и от триенето му с ламината. Първата дъска се поставя на около 15 мм от стената отново с цел да избегнем проблеми при свиване или разширяване на паркета.

Използват се специални клинчета, като 2 са достатъчни за една дъска. В случай че стените са криви или оставяме малко по-голямо разстояние или надлъжно режем крайните дъски с прободен трион. Следващата стъпка е да срещнем първата и втората дъска. Това става като почукваме края с дървен блок и чук.

Когато достигнем до последната дъска от първия ред, трябва да измерим необходимата дължина точно и да изрежем дъската с прободен трион. Монтираме и съединяваме отрязаната дъска.

След като приключим със съединяването на дъските от първия ред, трябва да намажем връзката със следващия ред със силикон. Това ще предпази ламината от проникване на вода под него, в случай че разлеем вода или в последствие при почистване с мокър парцал.

Така описаната процедурата се повтаря, докато покрием цялата стая с ламиниран паркет.

бутони към социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *