Поставяне на брава

Стъпка 1.

Поставете бравата на желаното място и отбележете границите на отвора, който ще трябва да издълбаете, за да монтирате бравата във вратата. Очертайте централната линия и пробийте по нея серия отвори. Залепете парче цветен скоч на бургията, за да контролирате дълбочината им.

поставяне на брава

Стъпка 2.

След като доизсечете отвора с длето и оформите леглото на бравата, я използвайте, за да отбележите местата на отворите за ключа и дръжката. Пробийте отвор за дръжката и два за ключа. От тези два отвора ще оформите с длето един продълговат, а по-късно ще го скриете с шилдовете.

Стъпка 3.

Поставете бравата на мястото й и направете всички корекции на отворите, които са нужни, та ключът и дръжката да работят без никакво усилие. По монтираната вече брава очертайте мястото, където ще влизат двата езика на ключалката. Пробийте серия отвори, както е описано по-горе.

Стъпка 4.

Докато изсичате с тясно длето отворите за езиците, на равни интервали проверявайте какво се получава, за да осигурите плътно затваряне. Очертайте и издълбайте в рамката легло за челната плочка. Помнете, че не е нужно дълбочината му да отговаря точно на дебелината й.

Стъпка 5.

Накрая остава единствено да пробиете водещите отвори за винтовете на плочката и да я завинтите към касата на вратата.

споделяне във facebook

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *