Функционални решения за кухнята

Чрез атмосферата в обзавеждането домът носи част от характера на своите собственици. Ако обзавеждате нов дом, най-добре е преди да пристъпите към закупуване на мебели, да се потърси т.нар функционално-пространствено решение.

В обзавеждането на кухни, решенията трябва да бъдат съобразени най-вече с функционалността. Те трябва да бъдат такива, че в кухнята всички врати и прозорци да бъдат достъпни и удобни. Обзавеждането трябва да се подреди на свободните от отвори стени. Не забравяйте кухнята не е за гости, тя е домакинско, обслужващо помещение.

Кухни

В сравнение с обзавеждането на другите стаи от жилището, кухненското обзавеждане не създава големи главоболия. На пазара съществуват различни и многофункционални решения за кухни, които дават възможност за комбинации както по дължина, така и по височина.

Освен кухненските шкафчета тук трябва да се поставят и печка, хладилник, мивка, перална машина и др. електроуреди. В съвременното строителство кухните са по-малки, но и съвременната жена прекарва доста по-малко време в тях. Малката кухня е достатъчна за приготвяне на храната, а и лесно се почиства.

За да се спестят излишни движения в кухнята уредите трябва да бъдат подредени правилно. Долният ред шкафове и уреди трябва да са подредени (в зависимост от формата на кухнята), така че хладилникът да бъде изолиран от печката, а тя от мивката.

Правилният ред е печка - хладилник - мивка и също да има разделителни плотове, но разбира се това се съобразява с размерите на кухнята.

Преди да прецените колко секционни шкафа ви трябват, вземете под внимание размерите и формата на кухнята, разположението на вратите и прозорците. Горният ред от шкафове трябва да е на височина около 50 см от долния, за да не пречи при навеждане.

Подреждането на всичко останало - пердета, кърпи, ръкохватки, съдове и украса оставяме изцяло в ръцете на домакинята и нейният вкус.

В случай, че се нуждаете от дърводелски услуги или монтаж на вградени кухни, препоръчваме нашите партньори от Кухни.БГ

сподели бутон

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

1 отговор към Функционални решения за кухнята

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *