Фън Шуй за вашия дом или офис – 2

Продължение на статията "Фън Шуй за вашия дом или офис".

Потокът на енергията Ци

Фън шуй е разбиране за това как да се овладее потока на енергията Ци, излъчвана от околната среда. Когато Ци не се контролира, нещастията ще бъдат ваш спътник. Научете се да разпознавате и контролирате енергията Ци.

фън шуй

Ин и Ян в контекста на космическото равновесие

Всички енергии населяващи личното ви пространство, са в непрекъснато движение. Енергиите Ин и Ян са в неразривни единство в стремежа си да постигнат космическо равновесие, което носи хармония. Ин е студена, тъмна и безжизнена. Ян е топла светла и пълна с живот. Постигнете ли хармония между тези две енергии в дома си, ще намерите щастието.

Енергията Ян носи успех

Равновесието между Ин и Ян се постига с равномерно редуване на светлина и сенки..., но когато се стремите към някакъв успех, засилете светлината, за да привлечете енергията Ян.

Правилните форми са най-добри

Избягвайте неправилните форми в дома си. Квадратите и правоъгълниците носят по-добър Фън шуй, отколкото триъгълниците и начупените повърхности.

Броят на прозорците

Пропорциите на прозорците по отношение на вратите във всички стаи в дома ви, не трябва да превишават съотношението 3:1. Прекалени многото прозорци създават условия щастието да отлети. Не се препоръчва да се поставят прозорци на стената, срещуположна на вратата.

Мелодии, сътворени от вятъра

Вятърният чан действа най-добре, когато е разположен на северозапад. Броят на пръчките му също има значение. Числото шест привлича към вас лицата, които имат положително влияние в живота ви. То носи щастие и на най-възрастния представител, глава на семейството.

Водните инсталации действат благотворно, когато са поставени на север

Малките чешми и водоскоци в градината ще ви донесат изключителен шанс за забогатяване, когато са разположения или югоизточния и край.

Пазете се от правите пътища

Не допускайте входа на къщата ви да е разположен по права линия с прав път, в противен случай ще бъдете залети от отрицателна енергия, която нахлува директно в дома ви. Блокирайте негативната енергия, като посадите няколко дървета, поставите ограда или плет. Ако това не е във възможностите ви, поставете над външния вход символа Ба гуа (ще го намерите в магазините за китайски стоки).

Извитите стълби носят късмет

Стълбището, което води към главния вход на дома ви, трябва да е с плавни извивки, за да забавя преминаването на космическата енергия Ци. Нейното натрупване ще ви донесе богатство.

Пуснете свежия въздух

Най-малко веднъж седмично отваряйте два прозореца в две различни стаи, за да оставите свежия въздух свободно да циркулира в дома ви и да прогони вредния въздух с енергията Ин. Когато навън грее слънце, заедно с въздуха ще навлезе и вибриращата енергия Ян, която привлича късмета.

Свежи цветя за повече Ян

Свежите цветя носят повече енергия Ян в стаите и коридорите, но когато увехнат, тя се превръща в Ин. Никога не оставяйте повехнали или мъртви цветя в къщата си. Веднага ги заместете със свежи.

Използването на изкуствени цветя

Съществуват изключително красиви изкуствени цветя, направени от копринен плат или пластмаса. Те са за предпочитане пред изсушените цветя. Ако държите сухи растения в дома си, шансът ви за успех е поставен под съмнение. Не украсявайте стаите си със сухи цветя. Фън шуй не ги счита за благоприятни.

Уравновесете Ян през лятото и Ин през зимата

Ян е господстващата енергия през летните месеци. Затова не е зле да внесете малко Ин под формата на вода, за да постигнете космическо равновесие и да предизвикате късмета си на своя страна. През зимата пък господства Ин. Ян от огъня носи топлина и светлина на навъсените мрачни дни.

Помощта идва зад гърба ви

Защитната енергия от здрави и солидни структури - например планински върхове, ще е на ваша страна, ако се намират зад къщата ви. Когато зад нея им дървета или по-високи възвишения, ще се ползвате от защитата на Небесната костенурка. Ако пък те са пред нея, това означава, че сте изправени пред непреодолимо препятствие.

Водата трябва да е отляво

Водните басейни или инсталации пред къщата ви трябва да се намират от лявата ви страна, когато излизате от главния вход. Това гарантира здравината на брака на хората, които живеят в нея. Когато водата е от дясната страна, съпрузите са лекомислени.

социални бутони

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *