Ремонти и тапети

Поставянето на тапети не изисква специални инструменти и приспособления. Най-важни са следните: работна маса, голяма правоъгълна или кръгла четка, нож, ножица, четка за притискане на намазаните с лепило тапети или гумен валяк. При поставянето на тапетите са необходими още: шпакла, отвес, кофа, стълба, чисти меки парцали, ножчета за бръснене, метър и молив.

Поставяне и ремонти на тапети

Поставяне и ремонти на тапети

Повърхностите, върху които ще се залепват тапетите трябва да бъдат сухи. Стените трябва да бъдат чисти, без петна от мазнини и дим, мазилката трябва да е здрава и без неравности. След почистване на стената, проверете за дупки или пукнатини, извадете всички пирони и запълнете неравностите и изравнете с гипс.

Често при ремонти лепилото избива върху повърхността на тапетите и поради невнимание тапетите се изцапват с лепило отгоре. За да се справите със ситуацията единственото, което може да направите е да забършете внимателно с мек и чист парцал. Щом лепилото изсъхне петното ще изчезне.Понякога се случва под тапетите да останат въздушни мехури.

Ако мехурът е малък и лепилото е влажно все още, пробийте мястото с игла и въздухът ще излезе. С приглаждане с мек парцал или четка ще залепите тапета отново. Ако при ремонт след изсъхване на лепилото остане не залепено място изрежете тапета с остър нож на кръст, намажете всяко парче с лепило и отново залепете.

В друг случай, когато част от тапета е провреден, може вместо да започвате ремонти да опитате да подмените с подходящо резервно парче. Трябва да внимавате фигурите да съвпадат точно. Използвайки правоъгълен шаблон от картон изрежете едновременно стария и новия тапет. Отлепете повреденото парче и на негово място залепете здравото.

бутон за социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *