Ремонт на счупено огледало

Изработване на основата

Рамката се изработва от дървена плоскост с дебелина 2 см. На ширина 20 см се пробиват дупки в плоскостта, където се вкарва трионът. Изрязва се по очертания размер. За да закриете ръбовете на рамката ги покрийте с борд от метал, метализирана пластмаса или летвички.

Ремонти на огледала - изработване на рамката.

Ремонти на огледала - изработване на рамката.

В зависимост от избрания материал те се коват или завинтват. Това се прави по вътрешните и външните ръбове на рамката. Помнете, че бордовете трябва да излизат над ръбовете на рамката с толкова, колкото е дебелината на парчетата огледало, които ще я украсяват.

Поставяне на парчетата огледало

Залепването при ремонта става с PVC или друго подходящо лепило, нанесено на мястото, където ще легне парчето. Притиснете го с нещо тежко отгоре. Използвайте за работа здрави ръкавици, за да се предпазите от нарязвания. Разстоянието между отделните парчета се запълва с кит, оцветен по ваше желание.

Закрепване на голямото огледало

След приключване на външната страна на рамката се изчаква да изсъхне добре и се закрепва голямото огледало. Това става, като го залепите за задната страна на рамката с подходящо лепило. Затова огледалото трябва да има размери с 5 см по-големи от вътрешния отвор на рамката.

Поставете го внимателно върху лепилото, притиснете и оставете да изсъхне. Тази операция е най-деликатната част от ремонта, защото колкото е по-голямо огледалото, толкова повече трябва да внимавате при лепенето.

Какво е необходимо за ремонта

Плоскост с дебелина около 2 см, лента от метал или метализирана пластмаса с ширина, равна на дебелината на огледалото плюс тази на парчетата огледало, пирони, чук или бормашина, винтове и отверка, трион за рязане, бюргия над 8 мм, кит, парчета огледало или цветно стъкло, оцветител, ръкавици, работно помещение и маса, достатъчно широки, за да можете да работите с огледалото без опастност от счупване.

spodelime

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

2 отговора към Ремонт на счупено огледало

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *