Ремонт на шкафове и гардероби

Разнообразието във външното оформление, в конструктивно и функционално отношение на шкафовете е много голямо. Към тях се причисляват и библиотеките, и гардеробите. Естествено, при такова голямо разнообразие и видове повредите са повече. Ще отделим внимание на ремонта на т.нар. дребни повреди, получаващи се всеки ден при нормалното използване на мебелите.

Ремонт на шкафове и гардероби

Ремонт на шкафове и гардероби

При гардероба поради голямата тежест на окачените дрехи се случва да се спука пластмасовата конзола на лоста за дрехи в мястото, където е поставен винтът за захващането й към страницата. Има само един начин за ремонт - като се пробие нов отвор за винта в здравата част на конзолата или се подмени цялата конзола. За да предотвратим ремонт трябва да обръщаме внимание на пантите на вратите.

При по-старите шкафове, проблем може да бъде падането на рафтовете. Причините са изскубнати винтове на рафтоносача, счупен рафтоносач или счупен винт на рафтоносача. Достатъчен ремонт при първата причина е да се уплътнят отворите и рафтоносачите да се завинтят отново. При по-тежките случаи за по-голяма сигурност ремонта става като рафтовете се укрепят с винкел или с дървени летви.

Възможно е особено при гардеробите, да блокира бравата. За ремонта е необходимо да се спазва следния ред:
1. Сваля се покривната летва.
2. Проверява се някоя от "пръчките" да не е изкривена.
3. Ако това е причината, "пръчката" се изправя внимателно и бравата трябва да заработи.
4. Ако това не помогне, повредата е в бравата.
5. Ремонта на бравата става като, за да се свали самата брава, първо се откачат "пръчките", отвинтват се закрепващите бравата винтове и тя се изважда от гнездото.
6. След като се ремонтира бравата се монтира отново на вратата в обратен ред.

споделяне в социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *