Градински мебели – ремонти

Независимо от това, че градинските мебели нямат място в интериора на жилището, играят важна роля в живота на хората. Може да се каже, че почти няма семейство, което да не си служи с тях в градината на вилата, в двора на къщата или на балкона и терасата. Естествено е тогава при тяхната употреба също да се появяват различни повреди, които домашният майстор трябва да ремонтира.

Ремонти на градински мебели

Ремонти на градински мебели

Повредите, които могат да се случат на тези мебели, са от типа на спукан или счупен детайл, разхлабени съединения, отчупени краища и др. Поради използването на тези мебели на открито, е задължително те да имат някакво покритие, което да предпазва дървесината от влагата и слънчевите лъчи. Задачата на домашния майстор е това покритие да се поддържа в изправност и появилите се петна веднага да се лакират или боядисат.

Най-използваните градински мебели са сгъваемите столове и шезлонгите, чиято конструкция е изработена от дървесина или метал, а за седалка или облегалка е използван добре опънат плат. Какво може да се случи с тях? Най-често платът избелява, след това прегаря от слънцето и накрая се разкъсва. Не е изключено да се повреди болт, да изпадне гайка или да се скъса нит.

Към градинските мебели обикновено се причисляват различни видове градински масички и колички за сервиране. Повредите, които могат да възникнат при тях, са такива, че могат да бъдат отстранени на базата на разгледаните в блога методи. Същото се отнася донякъде и за градинския чадър. При него може да се счупи дръжката или някоя шина, която трябва да се смени веднага с нова.

Повредите, които могат да се ремонтират по пластмасовите детайли или по изработените изцяло от пластмаса мебели, са спукване или счупване на пластмасата. Ако се появи спукване на плоска не профилирана част, може да се направи кръпка, като откъм невидимата страна се постави метална планка, която да обхваща двете спукани части, и тогава с малки болтчета пластмасата се захване към планката.

Този начин може да се използва само в краен случай, и то на скрити, невидими места, тъй като болтчетата остават да се виждат, с което се нарушава естетическият вид на мебелите, а не е изключено и да се закачат дрехи или пък да се получат одрасквания. Затова най-добре е такива мебели да се подменят с нови.

бутон за споделяне

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *