Ремонт на мебели

В резултат на употребата им и поради недобро поддържане някои мебели, освен че се похабяват и овехтяват, но и се повреждат. Навременият ремонт спомага за запазването на външния вид и конструкцията на мебелите за по-дълго време. При всекидневна употреба неизбежно се появяват различни дефекти, дължащи се преди всичко на невнимание и немарливост.

Ремонти на мебели

Ремонти на мебели

Всеки може да си представи последиците от поставянето на мокра чаша върху писалището, ако тежък предмет падне върху мебела и го нарани дълбоко или ако забележи драскотина или дупчици от насекоми. Основно правило е, че колкото повече време минава от инцидента, толкова по-трудно става ремонтирането на повредата.

Затова е необходима спешна поправка, докато вероятността да се постигне успех е по-голяма. Разбира се, не винаги предлаганите средства за ремонт, са напълно ефикасни, но си струва труда да се опита да се направи нещо. Един примерен списък, при който домашния майстор може да ремонтира без страх е следния:

- Бели или тъмни петна - Ако петното е едва забележимо, ремонта може да започне с полиране на повърхността. Петната могат да се почистят и със смес от равни части терпентин и ленен безир, след което остатъкът се отстранява с напоена с оцет кърпа.

- Петна от мастило - Когато са повърхностни ремонтът е доста лесен. Петното се намазва с белина. В резултат петното избелява, затова след завършване на ремонта мястото се намазва с камфорово масло. Ако петното е по-дълбоко лакът трябва да се свали напълно.

- Изгаряния от цигара - Може да пристъпите към ремонт по различни начини. В зависимост от това колко бързо сте дигнали цигарата, от какъв материал е мебелът, дали е облицован с фурнир или от масивна дървесина.

- Наранявания - Най-простият метод е да се постави навлажнена кърпа върху деформираната дървесина, като се притиска с топла ютия. Естествено след приключване на ремонта мястото трябва да шлифова, байцва и лакира според вида на повърхностния ремонт.

- Дълбоки драскотини - Един от начините е като при нараняванията. Друг начин е да запълните драскотината с много гъст лак, оцветен в унисон с общия цвят на мебела. След изсъхване се прави довършителен ремонт на повърхността.

- Повреди от насекоми - Вредителите не трябва да се подценяват и да се оставят да се развиват. На пазара в момента съществуват достатъчно продукти с желаното действие.

Важно изискване при извършването на каквато и да е поправка или ремонт на мебели е да се разполага с необходимите материали. Когато се появи повреда първо прегледайте внимателно и тогава пристъпвайте към работа.

Може да се каже, че "животът" на мебелите до голяма степен зависи от правилното им използване. Затова опитайте се да си отговорите на следния въпрос: какво трябва да се прави, за да се удължи животът на мебелите? Така ще си спестите много труд, материали и време и ще избегнете ремонтирането им.

споделяне на връзка

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *