Ремонт на столове

Мебелите, които понасят най-голямо и динамично натоварване, са столовете. Поради това, ремонтите на домашния майстор често са насочени към тях. Характерно за столовете е това, че освен да поддържат тежестта на човек, те трябва да издържат и други, различни по характер натоварвания.

Когато се появи някаква повреда, не трябва да се бърза с ремонта. Най-добре е, когато повредата може да се отстрани на място. Ако това е невъзможно, от конструкцията се свалят само детайлите, които е абсолютно необходимо да се ремонтират.

Ремонт на столове

Ремонт на столове

Пръв предвестник на повреда е започналото люлеене на стола. Това показва, че съединенията са разхлабени и е необходим бърз ремонт, преди някой от детайлите да се счупи. Един от начините да се ремонтира столът е, като се почисти старото лепило, да се нанесе ново и мястото да се стегне.

Сериозна е повредата когато шпростна, крак или царга са счупени в средата. Когато няма липсващи парчета, достатъчно е двете части да се намажат с лепило и да се стегнат. Ако липсва една част, трябва целият детайл да се смени с нов.

По-рядка срещана повреда при столовете е счупване на седалката. Ремонтът може да се направи, като се изработят срещуположни отвори в двете части на счупената седалка. Ако седалката е само спукана, може да се заздрави и да се предотврати разширението на пукнатината чрез залепване отдолу на ивица брезент или напречно поставен фурнир.

share button

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *