Ремонт на писалища

В повечето от случаите повредите на писалищата могат да бъдат същите както при масите, що се отнася до счупване на крак или плот. Могат да възникнат и по специфични повреди, произтичащи от по-различната конструкция или от предназначението на писалището.

бюро

Ремонти на бюра

Например маркировка върху плота, предизвикана от химикал, ако е натиснато повече. Ремонтирането на този дефект може да стане, като се постави навлажнена кърпа върху драскотината, която се притиска с топла ютия. Ютията не трябва да е много топла, за да не повреди повърхностното покритие.

Често се случва при писалищата да блокира някое чекмедже. Причината е набъбване на някоя от страниците на чекмеджето в резултат на навлажняване или счупване, или разхлабване на водещата лента. При първия случай е достатъчно да се ремонтира набъбналата страница, като се рендоса.

Ако летвата е счупена, се изважда и заменя с нова, а когато е разхлабена трябва да се извадят винтовете, за да се запълнят по описания начин и отново да се завинтят. Разхлабването на винтове и дори спукване в канта може да възникне поради честото отваряне на врати.

При първия случай е хубаво ремонта да е преди да се получи сериозна повреда. Трябва да се следи при завинтване дали винтовете се захващат за дървесината или се въртят безкрайно. За ремонтиране на втория случай е необходимо да се свали пантата, да се разшири пукнатината с един нож.

След това се почиства прахта, вкарва се лепило и се стяга със стеги. Докато се чака да засъхне лепилото, отворите на винтовете се запълват с дървени дибли. Така те се залепват заедно с пукнатината. Накрая се отрязва излишната част от диблите и с това ремонта завършва.

бутони за социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *