Ремонт на стара мазилка

Подложени на постоянни атмосферни влияния външните мазилки трябва да имат по-голяма устойчивост. За да постигнем такава здравина трябва да се добави цимент в разтвора. Външната мазилка съхне прекалено бързо в горещите летни дни, което влошава сцеплението между отделните пластове и може да доведе до пукнатини. Ето защо лятото не е особено подходящо за нанасяне на външна мазилка.

Ако все пак сте решили да правите измазване или ремонт през лятото, трябва да пръскате мазилката по-често с вода, за да поддържате влажност по време на ремонта, а и известно време след това. Външните мазилки биват според начина на направа:
- Гладка варо-циментна мазилка
- Пръскана мазилка
- Драскана мазилка

ремонт на външни стени

Ремонт на стара мазилка

Ремонтирането (изкърпването) на стара мазилка зависи от това колко е големината й. При по-малките пукнатини се прави гипсов разтвор, с който те се запълват. Ако при почукване се чува глухо кънтене, това означава, че мазилката се е отлепила и се налага голям ремонт. Първо трябва да изкъртите повредената мазилка с острата част на чук. След това почистете старателно основата на мазилката.

Измийте прахът и навлажнете добре стената. Ако по стената има тапети или боя трябва да почистите на 10-15 см. около изкъртеното място. След изпълнението на тези стъпки ремонта продължава с запълване с нова мазилка. Желателно е новата мазилка да има същия състав като предишната. Най-трудно е на мястото, където новата мазилка се свързва със старата. На това място трябва да положите по-голямо старание, за да не остане забележима граница.

Въпреки че съществува мнението, че измазването е "тънка" работа, която е по-силите само на специалисти. Това твърдение бързо ще се разсее, щом веднъж се захванете за работа. Единственото, което се изисква е сръчност на ръката. Съвета ни е преди да се захванете за работа, да потренирате, на някое не толкова видимо място.

споделяне във facebook

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *