Да ремонтираме старата фасада

Под влияние на климата с течение на времето хубавия външен вид на сградите се разрушава. Признаците за необходимост от ремонт са ронеща се, на места паднала или напукана мазилка, олющена боя, цялостно или частично повредени участъци от фасадата.

Възтановяване на стара фасада

Възтановяване на стара фасада

Всички тези повреди заплашват здравината и устойчивостта на сградите, в които живеем. Мазилката е защитата на вашата сграда. Ето защо е необходимо тя да се възстановява. Преди да се започне с ремонтите е важно да се анализират факторите - влажност, степен на засоленост, нарушена ли е конструкцията, ниво на микроорганизми в зидарията.

Ако има такъв тип проблеми трябва да се премахнат, защото в противен случай дори и да направите ремонт, той ще е с кратък ефект. Важно е да се съчетаят материалите. Преди повечето материали са били на варова основа, а днешните са на циментова или полимерна основа. Изисква се допълнителна обработка, за да се свърже старата мазилка с новата.

Не забравяйте да обработите така основата, че запрашеността, замърсеността и ронливостта на зидарията да не ви създадат проблеми. Като за начало на ремонта изкъртете до здраво повредената мазилка. Почистете зида с въздушна или водна струя под високо налягане. Запълнете фугите между тухлите и след изсъхване на мазилката боядисайте цялата основа със заздравяващ грунд.

Не полагайте мазилка преди грунда да е изсъхнал (около 12 часа). Подгответе си смес от грунд и хастарна мазилка и запълнете дупките и повредените участъци. Основната мазилка нанесете с максимум дебелина 20 - 30 мм. Ако се налага - да се направи по-дебел пласт - работете на 2 части.

Вторият слой се измазва, докато първият е още влажен. Повърхността се изпердашва и се изчаква да изсъхне. За по-добра гладкост може да нанесете слой суперфина мазилка. Накрая за повърхностно покритие може да използвате фасадни бои, силиконова, силикатна мазилка или благородна минерална мазилка. Полагайте върху сухи основи.

Ето и необходими инструменти за вашия ремонт:

1. Инструменти за изкъртване на основа.

2. Инструменти за мазилката - бормашина с бъркалка, мистрия, шпахтел, пластмасова пердашка, пердашка с основа от корк, пердашка с основа от стиропор, защитна лента.

3. Инструменти за грундиране - четка за боядисване, валяк за боядисване.

4. Инструменти за боядисване - бояджийска четка, бояджийски валяк.

!!! Не забравяйте да измиете съдовете и инструментите с вода след ремонта.

социални бутони

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *