Измазване на тавани

Ремонтът и измазването на тавани принципно не се различава от измазването на стените, но е по-трудно особено за начинаещи. Хвърлянето на разтвора към тавана е по-трудно, по-трудно става и залепването на мазилката. Ето защо при ремонти е важно да не се нанася наведнъж дебел пласт мазилка, защото той неминуемо ще се отлепи на места и ще падне.

При необходимост се нанасят по няколко тънки пласта, като се изчаква достатъчно, за да се втвърди долният пласт. Вместо чрез хвърляне мазилката може да се залепва към тавана чрез намазване с гърба на мистрия или с метална пердашка. Трудното при ремонта е да се залепи първия пласт мазилка върху тавана. Той създава добра основа и следващите се залепват значително по-лесно.

Залепването на мазилката се облекчава, като таванът предварително се напръска с рядък циментов разтвор и се изчака, докато разтворът се втвърди. За да стегне мазилката по-бързо се препоръчва таванът да се измаже с варов-циментов разтвор. Малките неравности по тавана след ремонт обикновено се забелязват трудно. За сметка на това обаче всички кривини по периферията му близо до стените изпъкват ясно.

Обърнете особено внимание при изравняване на мазилката и доброто и заглаждане по продължение и в близост с ръбовете трябва да бъдат прави, а не да лъкатушат.

При ремонт и измазване на тавана трябва да се използват защитни очила за предпазване на очите от пръските варов разтвор.

бутон за сайт

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *