Как да направим сами кутия за бижута

Коледа наближава и ние от Remonti.info ви предлагаме едно лесно, но красиво решение за подарък за любимата жена - изработка на кутия за бижута в лесни стъпки. Необходими са ви: малки дъсчици, лепило, ножовка, пила, менгеме, с което да пристягате частите, лак, домакинско фолио, меко парче плат.

1. Изрязваме отделните части от кутията (Горна част 12 парчета с дължина 240 мм; Долна част 6 парчета с дължина 249 мм; Къса част 20 парчета с дължина 50 мм). Изпиляваме назъбените краища, ако е необходимо. Придаваме цвят на 1/2 от частите и от двете страни.

2. След като изсъхнат поставяме частите върху фолио. Поставяме лепило на тясната страна, за да залепим и сглобим горната и долната част на кутията за бижута - необходими са 6 дълги части за всяка страна. Не залепвайте централната част. Залепваме ги, притискаме ги, почистваме излишното лепило и изчакваме да изсъхне.

3. На следващата стъпка, трябва да сглобим частите на кутията. Това трябва да се направи бързо и с еднократни действия преди лепилото да изсъхне. Отново поставете фолио на основата, върху която работите, за да не се залепят частите върху работното ви място. Залепете 6 от дългите части, като леко ги разместите, както е показано в клипа. Залепете и позиционирайте късите парчета. Ако сте оцветили частите, спазвайте цветовете.

4. Закрепете внимателно току що залепените части, за да се разместят. Остава да залепим и капака на кутията. Преди това поставете вазелин върху страната, от която ще се отваря кутията. След това залепете и капака както е показано в клипа (3:23). Изчакайте да изсъхне.

5. С прозрачен спрей-лак придайте блестящ и красив вид на кутията. На дъното й залепете меко парче плат.

Весели празници!

бутон за споделяне

Публикувано в Ремонти с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *