Ремонти на бронзирани детайли и резби

Бронзираните детайли се срещат най-често в рамки на картини и по-рядко при старинни мебели. Ако е необходимо само почистване на повърхността им, то се извършва с хладка вода с няколко капки амоняк и сапун.

Ремонт на бронзираните детайли в дома

Ремонт на бронзираните детайли в дома

В случаите когато бронзът е унищожен на места е необходимо ремонтиране на бронзовата повърхност. Почистват се остатъците от бронз, след което повърхнината се шлифова добре, докато стане гладка. Бронзът се разтваря в безцветен лак и полученият разтвор се нанася с четка. Ако не се получи достатъчно плътно покритие, процедурата се повтаря.

Макар и много рядко да се срещат, все още има стари рамки на картини, облицовани със златно фолио. За да го почистите ви трябва памук, напоен с вода, в която предварително са капнати няколко капки амоняк.

Ако е набръчкано или паднало, трябва да го смените. За да не влизате в излишни разходи за истинско злато, може да го обработите по описания начин. С лак и разтворен в него бронз, като за по-голям блясък накрая може повторно да намажете само с безцветен лак.

За ремонти на резбовани детайли е по-добре да се доверите на майстор резбар, тъй като е доста сложна задача. Ако повредата е малка - отчупено място или напукване, може да се опитате да го ремонтирате. Това става като си приготвите кит и внимателно го нанесете. След това отстранете излишното с шкурка чрез шлифоване, а мястото обработете с лак съобразно цвета на мебелите.

социално споделяне

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

2 отговора към Ремонти на бронзирани детайли и резби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *