Ремонти и почистване на камини

Всеки домашен майстор знае, че камината има добър коефициент на използване на топлината. Най-удобното разположение на камината е ъгловото, като за икономия на площ и пространство самата камина може да се вгради до средата на зидарията (ако стената е цяла тухла) на помещението, в което се намира. При достатъчно голямо помещение камината може да се построи и на права стена.

Ремонтирайте камината за студените зимни вечери.

Камината е прекрасен аксесоар за всеки дом. Тя добавя комфорт и красота в една къща, и внушава чувство на гордост на своите собственици. Но камините при по-стари жилища стават грозни с течение на времето. Следвайте тези лесни стъпки, за ремонт на камината. Това е един чудесен начин да подобрите изгледа и полезност на вашата камина.

Стъпка 1 - Подгответе пространство
- Вземи малко длето и чук за премахването на старата каменна плоча на огнището, счупени плочки и хоросана под тях. Бетонът и подът на камината оставете непокътнати по време на този процес за да имате стабилна основа.
- Изчеткайте, почистете останалия прах и парчета сажди от ремонтираната камина.
- Намокрете ремонтираната област и бавно изливайте бетон в нея. Използвайте дъска на ниво на бетон, като го издърпате към вътрешността на огнището. Премествайте дъската бързо наляво-надясно, като я теглите. При замяна на отделните плочки, използвайте същия варов разтвор, както първоначално използвания за съвпадение на външния вид на ремонтираната и оригиналната част.
- Изгладете бетона с мистрия, добавете или премахнете колкото е необходимо за постигане на равна повърхност, за да има съответствие със съществуващата каменна плоча на камината.
- Оставете бетона на новата каменна плоча на камината да стегне за една нощ.

Стъпка 2 - Инсталиране на ново "сърце" на вашата камина
- Тествайте съвпадението на новата плоча камината с базата.
- Смесете хоросан за покриване на огнището. Изсипете го върху основата и с помощта на мистрия със зъби, направете равномерно разположени бразди по повърхността. Оставете част от хоросана не използван.
- Залепете плочата към хоросана като натискате здраво.
- Попълнете пространства с остатъците хоросан, премахнете излишъка и отстраняване всичко, което все още се показва и е излишно.

Ако не желаете да правите такъв ремонт или просто сега не е подходящото време за ремонти на камината, а тя пуши, решението е да почистите комина. Почистването на камината става по следния начин:
- Премахнете всички предмети около камината.
- Покрийте отвора на камината с тежък плат и запечатайте с тиксо пролуките. Също така покрийте пода и мебелите в близост до камината.
- От върха на покрива с помощта на четка за почистване на комини премахнете парчетата, които задръстват комина.
- Оставете праха да се разсее най-малко час преди да откриете отвора на камината.
- Използвайте прахосмукачка, за да премахнете остатъците от прах и сажди около камината и по полиците.

споделяне във facebook

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *