7 идеи за малка кухня

малка кухня идеи

Кухнята е най-често използваното помещение в един апартамент. Ако имате малка кухня, това не означава, че ще прекарвате по-малко време в нея. Ето защо е необходимо кухнята да бъде удобна и функционална.

Преди всичко осигурете светлина. Светлата кухня изглежда по-голяма и приятна. Избирайте светли цветове, които да отразяват светлината и да създават илюзия за простор.

Събрахме още 7 идеи как да използвате ефективно пространството в една малка кухня:

1. Определете съдовете, които използвате рядко и ги съхранявайте другаде - всеки пази неща в кухнята, които използва рядко. Може с минимум усилия да освободите още едно място в кухнята, като преместите съда или уреда другаде.

2. Използвайте хладилника рационално - ако хладилника ви е празен, може да използвате свободното място и да съхранявате продукти като овесени ядки, ориз и др.

3. Сложете тиганите във фурната - може също така там да съхранявате формички за сладки, кекс и др. Важното е да може да ги махнете бързо, когато се налага да използвате фурната. А когато тя изстине - ги връщате отново.

4. Монтирайте рафтове и закачалки на стените.

5. Използвайте перваза на прозореца - освен практичност, има и декоративен елемент. Може да наредите там подправки, книги за готвене - освобождавате място и е интересно.

6. Малките съдове подреждайте в големите.

7. Кошница, която виси от тавана - като тези за цветя. Вътре може да поставяте различни леки неща, до които искате да имате лесен достъп. Внимавайте да я поставите на място, което да не пречи.

Дори с ограничения и малък бюджет може да превърнете вашата кухня в удобно място, което да отговаря на вашите нужди и вкус.

бутони за социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *