10 съвета за почистване на килим след ремонт

Килимите са удобство, което присъства в нашия бит вече няколко века. Те спомагат за една по-комфортна и уютна атмосфера в нашия дом и го правят по-топъл и гостоприемен.

почистване на килими

Правилно извършваното почистване и пране на килими ще ни осигури отлични резултати в дългосрочен период, спестявайки ни разходи за нов килим след ремонта у дома.

Днешните ни съвети са по-скоро идейни, отколкото практични, но имат за цел да ви осигурят максимален комфорт, докато се занимавате с почистване и пране на килими у дома. Ето ги и тях:

  1. Направете си график. Ако ви предстой да се занимаете с пране на повече от един килим, то добре е да планирате времето, за да се мотивирате и работите по-успешно.
  2. Преценете най-засегнатите места по вашия килим, на които ще се наложи да обърнете най-голямо внимание. Дайте си ясна сметка колко време ще ви отнемат.
  3. Помолете семейството да се включи в планираното почистване и пране на килими. Така ще съумеете да приключите значително по-бързо, а и е приятно да видиш цялото семейство да помага.
  4. Осигурете си нужните средства за пране и почистване на килими. Всичко, което ще в и е нужно трябва да е налице, за да не спира работата и така да се разсейвате допълнително.
  5. Използвайте ефективни препарати за пране на килими. Проучете кои препарати са най-подходящи за вашите нужди и си осигурете достатъчно количество от тях.
  6. Осигурете си липсата на разсейващи фактори. Всяко разсейване ви коства време и понижава вашето КПД, това е една добра причина да се концентрирате върху това, което правите.
  7. Разберете защо определени зони на килима се цапат повече от други и реагирайте адекватно, за да запазите килима чист за по-дълго време.
  8. Ако имате възможност се сдобийте с подходяща техника, която да ви помогне при почистване на килими.
  9. Пуснете си музика. Самото пране на килими е доста по-приятно, когато работата върви с песен.
  10. Ако все пак не ви се занимава с горните 9 стъпки, то може би трябва да помислите за наемането на фирма, специализирана в почистване и пране на килими.

споделяне в социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *