Удобни матраци за пълноценна почивка

Всекидневието на хората става все по-натоварено и стресиращо. Ето защо е толкова важно почивката и нощния сън да бъдат пълноценни. Когато човек спи нощем без да се събужда, тогава сънят носи почивка и сутрин няма да се чувстваме изморени. Само качественият матрак, може да гарантира това удобство.

Избор на матрак

Дали един матрак ще ви бъде удобен, зависи от вас самия. Най-важното му качество е да бъде с еластична повърхност. Така тежестта се разпределя равномерно, не се нарушава кръвообращението и не се налага цяла нощ да се въртите в леглото. Материалите, от които се правят такива еластични матраци са латекс и мемори пяна (memory foam).

Това са едни от най-модерните материали, с които се изработват матраци. Латексът представлява изкуствен каучук, мемори пяна - естествен каучук. Това са много еластични и трайни материали. Съществуват и комбинации на естествен и изкуствен каучук. В зависимост от пропорциите се получава различна твърдост на матрака.

Материята мемори пяна има две предимства пред латекса. Когато спиш върху матраци, изработени от мемори пяна, те сякаш те обгръщат, което е изключително усещане за удобство. Другото предимство е, че когато двама души спят в леглото, не се усеща движенията на другия. Матраците от мемори пяна са с около 15 години гаранция, а тези от латекс - 12 години.

Когато решите да купувате нов матрак, освен материалът, от който е изработен трябва да имате предвид и материалът на дамаската. Предпочитайте матраци с дамаска, която не е от изкуствена материя, най-добрия вариант е тя да е памучна. Разбира се, ако вече сте купили матрак с изкуствена дамаска, винаги можете да си купите протектор за матрак.

И така когато купувате спалня, преди всичко помислете за качеството на матрака. Задължително тествайте матрака дали е удобен и комфортен. Попитайте консултант, който да ви посочи няколко с различна твърдост. Не тествайте всички матраци в магазина, защото това само ще ви обърка.

Помнете в леглото прекарвате голяма част от живота си. Избирайте винаги качествени матраци от латекс за пълноценен сън!

споделяне на връзка

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *