Как да направим подматрачна рамка?

Идеята на подматрачната рамка е да осигури солидна и безопасна основа за вашия матрак. Подматрачната рамка трябва да е достатъчно здрава, за да ви осигури комфортен сън и да не се счупи. Необходимо е да си осигурите дървени летвички (т.нар. ламели) с подходяща дължина, затова си подгответе рулетка за този проект.

Подматрачни рамки

Има различни видове дървесина, всеки от който предлага различна здравина. За по-висока еластичност на ламелите използвайте многослоеста букова дървесина. Здрава дървесина, която също ще издържи голямо тегло и напрежение е например от червен дъб, орех и ела.

Полезни размери

След като изберете типa дървесина за ламелите, следващата стъпка е да се заемете с размерите. Най-общо стандартните размери за легла и спални са:

  • Единично легло - 90х200 см
  • Персон и половина - 140х200 см
  • За малки деца - 72х190 см
  • Спалня - 180х200 см

За предпочитане са тесни летви, защото така ще има повече пространство между тях, когато ги поставите на рамката на леглото. Летви с размери 7-10 см са идеални, тъй като това ще ви даде възможност да оставите необходимото пространство между тях. Това пространство е от съществено значение. То позволява на матрака да се проветрява и предпазва от влага и мухъл.

Летвите изберете да са също така тънки, за да не натоварват рамката на леглото. Стандартната дебелина за ламелите е около 2.5 см. Изберете летви с еднопосочни влакна и без чепове, за по-голяма здравина.

Полагане на летвите

След като сте определили точно размерите на леглото и ламелите, избрали сте здрава дървесина е време да ги положите на рамката на леглото. Уверете се, че разстоянието между тях е достатъчно голямо.

Е, ако нямате свободно време и искате да опростите процеса максимално, обърнете се към онлайн магазин за матраци и подматрачни рамки. Там ще откриете подматрачни рамки от висок и среден клас във всякакви размери, дървени и метални. Още автоматични и с повдигащ механизъм, ако търсите нещо по-специално.

spodelime

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *