Проекти за подобрения в дома – основни правила

Проектите "направи си сам" ще са успешни, само ако бъдат реализирани добре. Реализирането може лесно да бъде усъвършенствано, ако се следват няколко важни правила, чиято цел е да ви посочат начините, по които се правят нещата.

Подобрения и ремонт на дома

Трябва да запомните че проектите "направи си сам" не са състезаване за квалификация във Формула 1 - освен скоростта на реализирането, по-важни са качеството и красотата, а красивото изпълнение ще добави още един плюс към направената промяна във вашия дом.

Избиране на цветове

Феновете на "направи си сам" обожават да пребоядисват къщите си. Няма значение дали ще боядисвате цялата къща, външните стени или стените на малка стаичка, цветът е важен. Цветът ще определя дали стаята ще изглежда по-светла или по-тъмна, ще изглежда по-малка или по-голяма от това което е в действителност.

Ако искате пространствата във вашия дом да изглеждат по светли - винаги избирайте неутрални цветове.

Неутралните цветове ще съживят тъмните ъгли в къщата ви като - килери, ниши, малки кухнички. Светлите цветове също така успокояват очите и са най-подходящи за къщи с много деца.

Тръби и жици

Проектите "направи си сам" не трябва да са съпътствани с нанасяне на повреди на други части от къщата. В това число влизат жици, ел. инсталации, таблата с бушони и водопроводните тръби. Съществуващите вече изолационни материали също трябва да останат невредими и непроменени.

Случва се от забиване на пирони да се повреждат жици или тръби. За това, едно от основните правила, преди да започнете работа е да знаете и да проверите къде се намират тези места, които могат да ви докарат проблеми.

Ако забивате пирони на произволни места, като резултат може да ви удари ток или да прекъснете електрическото захранване на стаята. Ако това се случи, цялата стена ще трябва да бъде разбита, за да се поправят щетите, а това ви отваря четири пъти повече работа за вършене.

Влага

Ако трябва да се справяте с упорити петна, причинени от течове от последните няколко месеца, може да използвате PVA покритие, което ще ви помогне да отстраните петната. Тези PVA покрития са евтини, ефикасни и могат да се използват за всякакви повърхности. Ако пък не искате да ползвате PVA, може просто да боядисате мястото, но първо се уверете, че повърхността е суха и че стената не е пропита от влага.

Малки поправки

Ако продължавате да виждате малки проблеми из къщата, проверете колкото се може по-рано, какви щети могат да ви причинят. Например, някои малки течове могат да ви се сторят незначителни, но те могат да доведат до сериозни повреди.

Ако живеете в къща и имате повреден покрив по-добре веднага го оправите, в противен случай след един пороен дъжд резултатите могат да са влага по стените и прогизнал паркет.

Ако чакате прекалено дълго да извършите някои поправки, щетите които могат да ви причинят ще ви излезят солени и всичко това можеше да се избегне, ако не бяхте действали толкова мудно.

Безопасност

Без значение колко малка е работата, която трябва да извършите, винаги носете подходящите предпазни очила и облекло. Работи, които включват използването на електрически инструменти и дърво, трябва винаги да се предприемат след като предварително сте се екипирали с предпазни ръкавици и очила.

бутон за социални мрежи

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *