Ремонт на сешоар

Един от много използваните електроуреди е сешоарът. Използва се често и е необходимост във всеки дом. Когато започнат да се появяват искри или спре да работи, не е задължително да е повреден. Причината в повече от половината от случаите е попадналата в него коса и ремонта всъщност е почистване. Ще се опитаме да ви дадем съвети как да се справите с това.

Решението е лесно - трябва да се почисти косата навита най-често около моторчето или перката. Тук трябва да вмъкнем, че най-общо сешоарът се състои от нагревател и вентилаторче. Обикновено косата се навива около вентилаторчето и перката, което затруднява отнемането на топлина от нагревателя и води до прегряване.

Препоръчваме периодично сешоара да се почиства, а това не е ремонт, нали? По този начин удължавате живота на уреда.

И така ремонта се състои от следните стъпки: Разглобява се, почиства се и се сглобява отново.

Повреден сешоар

Най-голямо ни внимание трябва да е насочено към демонтирането на перката на вентилаторчето. Винаги внимателно съм ги демонтирал с помощта на 2 отверки, големината им зависи от самия сешоар, трябва да са подходящи. Ако имате други идеи, как това да стане лесно, пишете в коментарите.

Демонтиране перка на сешоар

Почистваме косата и може да си позволим да капнем 1 капчица масло на оста на моторчето. Сглобяваме в обратна последователност и сме готови.

Ремонтиран сешоар

spodelime

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *