Ремонт на интересен електронен уред

В тази статия ще ви представим ремонт на един интересен електронен уред срещу подземни гризачи, който Ви осигурява хуманен начин за решаване на проблема с подземните гризачи.

Подземните гризачи имат слабо зрение, но в замяна на това силно развит слухов апарат и повишена чувствителност към почвените вибрации. Уредът използва тази им чувствителност. Това дразни и плаши гризачите и ги принуждава да напуснат охраняваната територия.

Снимки на уреда:

интересен ремонт фиг. 1

интересен ремонт фиг. 2

интересен ремонт фиг. 3

Този уред се нуждаеше от ремонт, защото собственика не беше сменял батериите дълго време. След почистване на корозията и подмяна на един елемент (обикновен транзистор) устройството заработи. Уредът издава вибриращ звук с честота 300-500 Hz през интервал от време (в рамките на 15-20 сек. ще чуете звук). За съжаление никъде не пишеше кой е производителя или други данни, за да сравня параметрите му след ремонта. Уверявам Ви електронната схема е изключително проста, а звукът силен и дразнещ.

Според собственика на уреда, той е много ефикасен и се справя отлично срещу подземни гризачи, като къртица и сляпо куче. Интересно е и това, че вече пет години се използва и няма привикване на вредителите и е ефективен.

Районът на действие е кръг с приблизителен диаметър 30 м, това е охранява площ от около 600-700 кв. м.. След ремонта тези параметри се запазиха. Уредът работи и в момента.

Важни съвети:

Ако и Вие притежавате такъв уред, ето няколко важни съвета, за да не се налага да ходите на ремонт:

1. Сменяйте комплекта батерии на всеки 6 месеца, като когато ги поставяте проверявайте срока на годност.
2. Ако не чувате вибриращ звук – сменете батериите.
3. Не използвайте чук за поставяне на уреда, а направете ямичка в почвата, поставете уреда в нея и заровете.
4. Уреда е херметически затворен, но все пак не го поливайте много, за да не предизвикате Мърфи (Всичко херметично един ден тече :).

spodelime

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *