Мисия Моят Дом крадат съдържание от нас!

Предаването Мисия Моят Дом с техния сайт daznaeshkak.com са откраднали няколко десетки статии от нашия сайт remonti.info. Статиите са копирани едно към едно, нарушавайки нашия лиценз за съдържание. От Мисия Моят Дом са нарушили лицензът ни по следните точки:

  • Сайтът им е комерсиален, а спрямо нашия лиценз няма право да се копира информация от нас върху сайтове с комерсиално съдържание. Техният сайт има реклами, което го прави комерсиален.
  • Не са ни посочили правилно за източник. Спрямо определението на лиценза ни, източникът трябва да е посочен с реална връзки точно към документа, който е копиран. Те са ни посочили само стария домейн remonti.info, без връзки и с умишлено избледнял текст.

Следва пример за копирана от нас статия, при която съдържанието е писано от нас. Имаме лиценз и за изображението, използвано в публикацията, което е закупено от сайта istockphoto.com, като в случая са нарушени лицензът на съдържанието и лицензът на изображението.

Мисия Моят Дом крадци

Оригиналът: Градински мебели – ремонти

Първата стъпка беше да подадем жалба срещу Мисия Моят Дом в световната DMCA и от агенцията реагираха за по-малко от 24 часа. Получихме отговор, че всички копирани статии са премахнати от водещите търсачки Google и Bing. Ще бъде приложен и натиск, за да се премахне съдържанието напълно.

И преди се е случвало производители да крадат съдържание от сайта ни за ремонти, примерно Ceresit. Това е абсолютно непрофесионално. Недопустимо е предаване, като Мисия Моят Дом и производители като Ceresit да си позволяват подобно плагиатство.

След телефонен разговор с представител от сайта на Мисия Моят Дом, собствениците на сайта не пожелаха да ни укажат съдействие за премахването на копираните материали. Казаха ни да се обадим, цитирам "утре". След няколко заплахи за съд от наша страна им дадохме 24 часов срок за премахване на материалите и прекратихме разговора.

Ние като фирма, притежаваща над 100 сайта, имаме богат опит в подобни ситуации на плагиазъм и си търсим правата по всякакъв начин, в краен случай и по съдебен път. Няма да оставим нещата така и ще направим всичко възможно копираните от нас материали да бъдат премахнати от сайта на Мисия Моят Дом.

споделяне на връзка

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

2 отговора към Мисия Моят Дом крадат съдържание от нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *