Ремонт на преса за коса

Пресата за коса не работи, не бързайте да търсите майстор или да я изхвърляте. Проблемът може да се окаже в кабелът, който просто да прекъсва. Ако и вашият случай е такъв, ремонтът е по вашите сили.

Необходими материали и инструменти:

- Термосвиваем шлаух - 4 мм, 8 или 10 мм - съобразен с диаметъра на кабела (Цената им е е 50 ст на метър);
- Макетно ножче;
- Запалка или пистолет за топъл въздух (препоръчвам запалка).

преса за коса - инструменти

Внимателно с макетно ножче разделяме кабела в мястото на прекъсването. Обикновено това е мястото, което най-често се прегъва - близо до щепсела или ръкохватката. Преди да възстановим връзките поставяме 8 мм термосвиваем шлаух на кабела, а 4 мм върху двата проводника.

прекъснат кабел на преса за коса

Възстановяваме връзките и последователно със запалка или пистолет за горещ въздух нагряваме малките шлаухки, които покриват връзките. По същия начин постъпваме с 8 мм върху кабела. Вече всичко е възстановено и може да включим пресата за коса.

ремонтирана преса

Нашата преса започна да работи като нова - без да прекъсва.

Може да използвате тази техника и при ремонт на битова техника и електроуреди, при които има прекъснат кабел. Необходимо е търпение и малко сръчност, които читателите на блогът ни за ремонти със сигурност притежавате.

spodelime.com

Публикувано в Ремонти с етикети , , , . Постоянна връзка.

7 отговора към Ремонт на преса за коса

 1. Teoдор каза:

  Искам да попитам специално за тази преса, ако е на opus, моята изгоря има едно като 4ип4е, искам да попитам как се ремонтира това и ако не при какъв 4овек мога да го дам за ремонт.

 2. Майстора каза:

  Тъй като във Вашата преса има електронен чип, то тя е с регулиране на температурата. Ремонтът е по силите на всеки сервиз по електроника, но огледайте чипа за номер и опитайте да го смените сам. Поялник, тинол, колофон и… желание. Възможно е също това, което мислите за чип да е обикновен термопредпазител (има две клеми) и надписът върху него показва при каква температура прекъсва. Цената е до 2 лева и се сменя лесно.

 3. таня каза:

  Искам да попитам как да си оправя пресата за коса скъса се към края един кабел

 4. Мими каза:

  Как да наместя плочата на пресата,мисля че е разместена

 5. Ани Узунова каза:

  Имам преса за коса ,,ремингтън,,.Носих я в местния сервиз ,казаха ми че не извършват ремонт на тази марка преси,а е минала гаранцията.Щеможете ли да ми я поправите или да ме насочите къде?

 6. Гергана каза:

  Здр. Плочи сменяте ли на преси за изправяне?

 7. Галя каза:

  Здравейте
  Наскоро ми подариха преса с поправен кабел /същата преса, като на вашата снимка/
  Включих я и тъкмо се зарадвах, че работи, кабела започна да цвърчи и да пуши
  Изключих я развих болтовете и изкарах захранващия кабел с буксата, тръгнах да търся същия кабел по магазините с Ел. части, но не открих
  От къде мога да закупя във Варна такъв кабел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *