Безопасна работа при ремонти

Всеки, който се занимава с ремонти в домашна работилница, трябва освен познания за извършването им, да спазва и определени правила, свързани с неговата безопасност. От екипа на Remonti.info съставихме списък с най-общите правила. Разбира се темата е отворена и може да допълвате списъка със своите коментари.

Домашна работилница

На първо място домашната работилница трябва да е удобна. Подът трябва да е равен, да не е хлъзгав и да се поддържа чист. Помещението трябва да е светло и широко. Осветлението трябва да е достатъчно, да не заслепява очите, но и да засенчва работното място и ръцете. Също така е необходимо да разполагате с най-подходящите инструменти.

Поддържайте инструментите, с които ремонтирате в добро състояние. При работа с чук проверявайте дали е достатъчно закрепен към дръжката. Ако не, за да го уплътните го накиснете във вода. Приспособленията към ръчните електрически машини трябва да се поддържат в изправност.

Основно правило при тези машини е, когато се подготвят за работа или се почистват, да бъдат изключени от тока.

Облеклото да е прилепнало към тялото, без стърчащи и висящи части. Никакви шалове и вратовръзки. Косата да е прибрана. При работа с бои и лакове да има добра вентилация. В никакъв случай не се допуска да има открит пламък, запалена цигара и други източници на възпламеняване. При работа с разредители или химикали да се използват задължително гумени ръкавици.

След приключване на работата и преди ядене измивайте ръцете си. Подгответе си добре заредена аптечка, а при нараняване - почистете и превържете.

бутон за сайт

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *