Домашният майстор и мебелите антики

Интересът към старинните мебели ще остане вечен и това се доказва постоянно от непрекъснатите търгове по света. Чрез една лесна техника ще ви покажем как да ремонтирате вашите стари рамки за картини, дървени свещници, саксии за цветя, така че не само да са като нови. Ще им придадем и античен ефект, запазен от миналото. Този стил е за тези, които обичат старинни предмети.

Ремонт за постигане на античен ефект

Постигнете античен ефект с лесен ремонт.

Техниката за обработване на дървото напомня десените на дървена ламперия и се прави така:

- Почистете дървената плоскост със ситна шкурка, после я избършете с чиста кърпа, за да съберете всички стърготини, прах и тънки тресчици.

- Естествения цвят на дървото ще промените , като го оцветите с боя (на водна основа), например като орехово дърво. След като засъхне добре (около 2-3 часа), очертавате жилките на дървото. Това се прави с тънка четка за рисуване и с разтворен във вода желатин или боя, съдържаща мазнина.

- Оставете нарисуваното дърво да изсъхне в продължение на няколко часа, след това го боядисайте с втори пласт боя, който е в по-светъл и контрастен цвят - например светлосин. Нанасяйте боята внимателно, без да размивате нарисуваните дървесни жилки.

- Изтрийте внимателно изсъхналата повърхност с парче ситна стоманена тел, избършете със суха кърпа и нанесете трети пласт - безцветен лак, който ще запази получените орнаменти върху дървото.

За да получите наистина "античен" ефект, използвайте предимно матови (без блясък) бои и пастелни тонове на основните цветове.

бутони за споделяне

Публикувано в Ремонти с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *